Kocsonya füstölt csülökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésköröm
  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 g fekete bors (szemes)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 2 db zellerlevél

Elkészítése:

A húsokat alaposan megtisztítjuk. A körmökről az esetleges szőrt leégetjük. A csülköt is feldaraboljuk.

Feltesszük főni annyi vízben, amennyi tányér kocsonyát szeretnénk, ha elfő, később pótoljuk.

Mikor majdnem forr, befűszerezzük. Minden zöldséget, fűszert beleteszünk, fedő alatt főzzük legalább 4 órán át.

Tányérokba szedjük a levét, de szűrőkanálon keresztül. A végén kicsontozzuk és gusztusosan elosztjuk a húsokat a tányérokban.

Hűvösre tesszük és pár óra alatt, vagy másnapra megalszik.

Jó étvágyat!