Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés sertéssült almás szósszal recept

Kemencés sertéssült almás szósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg sertéscomb
    • 8-10 gerezd fokhagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 2 alma
    • 2 vöröshagyma
    • 3 dl száraz vörösbor
    • frissen őrölt bors
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    A sertéscombot bedörzsölöm sóval, és borsot darálok rá. Az előzőleg beáztatott cserépedény (Pataki tál) aljára elrendezem a fél centis karikára vágott vöröshagymát. Megsózom, és elhelyezem rajta a combot.
    Megszórom a vékony szeletekre vágott fokhagymával, rákenem a zsírt, aláöntöm a bort, és körberakom a magházától megfosztott, feldarabolt almával.

    Lefedem a tetejével, 300 fokos kemencébe tolom, és 1,5 órát sütöm lefedve, majd leveszem a fedelét, és még 0,5 órát sütöm.

    Amikor a teteje is megpirult vágódeszkára teszem, és fél óra pihentetés után felszeletelem.

    Közben egy serpenyőben megpirítom a cukrot. Amikor kezd barnulni, hozzáadom a tálban maradt szaftos sült almát és a hagymát. Botmixerrel pépesre turmixolom, és forralással besűrítem.

    A sertéssült mellé krumplipürét és párolt káposztát kínálok.

    A kemencés sertéssült almás szósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 140 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá