Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéscombot bedörzsölöm sóval, és borsot darálok rá. Az előzőleg beáztatott cserépedény (Pataki tál) aljára elrendezem a fél centis karikára vágott vöröshagymát. Megsózom, és elhelyezem rajta a combot.
Megszórom a vékony szeletekre vágott fokhagymával, rákenem a zsírt, aláöntöm a bort, és körberakom a magházától megfosztott, feldarabolt almával.
Lefedem a tetejével, 300 fokos kemencébe tolom, és 1,5 órát sütöm lefedve, majd leveszem a fedelét, és még 0,5 órát sütöm.
Amikor a teteje is megpirult vágódeszkára teszem, és fél óra pihentetés után felszeletelem.
Közben egy serpenyőben megpirítom a cukrot. Amikor kezd barnulni, hozzáadom a tálban maradt szaftos sült almát és a hagymát. Botmixerrel pépesre turmixolom, és forralással besűrítem.
A sertéssült mellé krumplipürét és párolt káposztát kínálok.