Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 1,5 kg karaj egyben
- 25 dkg aszalt vörösáfonya
- 25 dkg füstölt sajt
- 5 dl vörösbor
- só, bors, sertés fűszer ízlés szerint
Mártáshoz:
- 1 dl tejszín
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A vörösáfonyát öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük 10 pecig. Szűrjük le és a bort fogjuk fel. Kelleni fog, szükségünk lesz rá még a mártáshoz.
A hús egyik felénél elkezdjük és körkörös moudulatokkal bevágdossuk spirál alakban, mintha hámoznánk, vékonyan. Így a végére egy szép nagy téglalapot kapunk a húsból, amin még húsklopfolóval átmegyünk, hogy a hús vékony legyen. Arra ügyeljünk, hogy sehol ne szakadjon el.
A húst sózzuk és borsozzuk, valamint szórjuk meg a sertés fűszerrel.
Reszeljük le a sajtot és egyenletesen terítsük el a húson. A sajton pedig az áfonyát egyengessük el.
A húst szorosan csavarjuk fel, majd a külső felületét is szórjuk meg fűszerrel. Csavarjuk két réteg alufóliába és tegyük tepsibe.
180 fokos sütőben süssük 1-1,5 órán át. Bontsuk ki, majd szúrjunk át rajta egy saslik pálcát. Ha elkészült, akkor pár percig pirítsuk, majd vegyük ki a sütőből.
Langyosan szeleteljük csak!
Közben készítsük el a mártást. A tejszínben keverjük el a keményítőt, majd adjuk hozzá a felmelegített borhoz és forraljuk be az egészet.
A felszeletelt húst a mártással és a tetszőleges körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »