Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg trappista sajt reszelve
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- finomliszt
- étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.
Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük készre (180 fokon, légkeveréses sütőben kb 15 perc).
Aki szereti a csípőset (mint én) tehet rá csípős paprika szeleteket is.
Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









