Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg trappista sajt reszelve
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- finomliszt
- étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.
Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük készre (180 fokon, légkeveréses sütőben kb 15 perc).
Aki szereti a csípőset (mint én) tehet rá csípős paprika szeleteket is.
Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »