Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg trappista sajt reszelve
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- finomliszt
- étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.
Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük készre (180 fokon, légkeveréses sütőben kb 15 perc).
Aki szereti a csípőset (mint én) tehet rá csípős paprika szeleteket is.
Főtt, sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »