Karajcsíkok fügés raguval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 nagy fej lilahagyma
- 8-10 db füge (vagy 1 cs aszalt füge)
- 2 ek balzsamecet
- 2-3 ek méz
- 1,5 dl víz
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- csipetnyi őrölt fahéj
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.
A serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lilahagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet, a fahéjat és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a serpenyő tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.
Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (vigyázzunk nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik)
Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a rizst (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá pl. krumplipürét).
Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.
Tipp:
Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult és így főzzük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »