Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyó paradicsomos mártásban recept

Húsgolyó paradicsomos mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hús:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zabpehely
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 tk só

    Mártás:

    • 1 l paradicsompüré
    • 1 ek oregánó
    • 1 ek bazsalikom
    • 2 csipet só
    • 3 ek barna cukor
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A húsgolyók hozzávalóit alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. Kisebb golyókat formázunk belőle, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 20 percet.

    Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a fűszereket, és ha kell, utánaízesítünk.

    Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összeforraljuk. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és 5-6 percen át forgatva összemelegítjük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.

    A húsgolyó paradicsomos mártásban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá