Húsgolyó paradicsomos mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hús:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zabpehely
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Mártás:

  • 1 l paradicsompüré
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 2 csipet só
  • 3 ek barna cukor
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A húsgolyók hozzávalóit alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. Kisebb golyókat formázunk belőle, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 20 percet.

Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a fűszereket, és ha kell, utánaízesítünk.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összeforraljuk. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és 5-6 percen át forgatva összemelegítjük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.