Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi abált szalonna recept

Házi abált szalonna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg közepes vastagságú kicsit húsos sertésszalonna (nyers)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 db babérlevél
    • bors
    • őrölt pirospaprika

    Elkészítése:
    Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát és sót.

    Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk. Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.

    Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá