Házi abált szalonna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes vastagságú kicsit húsos sertésszalonna (nyers)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése:
Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát és sót.

Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk. Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.