Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás, serpenyős hús recept

Hagymás, serpenyős hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertésszűz
    • 5 evőkanál étolaj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt feketebors
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1,5 dl vörösbor
    • 1 kg burgonya

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, megszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk.

    Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk és kevergetve kiolvasztjuk.

    A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük.

    Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá