Hagymás, serpenyős hús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 5 evőkanál étolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1,5 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk.
Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk és kevergetve kiolvasztjuk.
A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük.
Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »