Hagymás, serpenyős hús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 5 evőkanál étolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1,5 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk.
Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk és kevergetve kiolvasztjuk.
A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük.
Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »