Hagymás, serpenyős hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 5 evőkanál étolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya

Elkészítése:

A húst megmossuk, megszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk.

Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk és kevergetve kiolvasztjuk.

A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük.

Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.