Grúz máj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 300 ml lecsó
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- só
- zsír (vagy olaj)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A májat megmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben. A kész májat egy tányérba szedjük és melegen tartjuk.
A megmaradt zsírban megdinszteljük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmelegítjük egy kicsit. Egy sütőtálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.
A tojásokat megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Előmelegített 180 °C sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »