Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grúz máj recept

Grúz máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g sertésmáj
    • 2 db vöröshagyma
    • 300 ml lecsó
    • őrölt fekete bors
    • őrölt kömény
    • zsír (vagy olaj)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A májat megmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.

    Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben. A kész májat egy tányérba szedjük és melegen tartjuk.

    A megmaradt zsírban megdinszteljük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmelegítjük egy kicsit. Egy sütőtálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.

    A tojásokat megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Előmelegített 180 °C sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá