Grúz máj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 300 ml lecsó
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- só
- zsír (vagy olaj)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A májat megmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben. A kész májat egy tányérba szedjük és melegen tartjuk.
A megmaradt zsírban megdinszteljük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmelegítjük egy kicsit. Egy sütőtálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.
A tojásokat megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Előmelegített 180 °C sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »