Gombás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg apró szemű csiperke gomba
- 1 kg sertéskaraj (vagy csirkemell)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- finomliszt
- olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kikloffoljuk, besózzuk.
A gombát felszeleteljük, az egészen kis fejeket hagyhatjuk egészben is.
A hússzeleteket őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalukat elősütjük egy kicsit.
A húsokról visszamardt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát az összezúzott fokhagymával. Nem kell megijedni, hogy az olajban liszt is maradt, mert ez fogja majd a szaftot besűríteni. Ha kellően megpirult, rátesszük a gombát, amit sózunk, borsozunk.
Ha a gomba levet eresztett, beletesszük a hússzeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Aki szereti, a főzés végén apróra vágott petrezselymet is szórhat bele.
Bármilyen köret jól (rizs, krumplipüré, sült krumpli) illik hozzá.