Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás szelet recept

Gombás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg apró szemű csiperke gomba
    • 1 kg sertéskaraj (vagy csirkemell)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • finomliszt
    • olaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kikloffoljuk, besózzuk.

    A gombát felszeleteljük, az egészen kis fejeket hagyhatjuk egészben is.

    A hússzeleteket őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalukat elősütjük egy kicsit.

    A húsokról visszamardt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát az összezúzott fokhagymával. Nem kell megijedni, hogy az olajban liszt is maradt, mert ez fogja majd a szaftot besűríteni. Ha kellően megpirult, rátesszük a gombát, amit sózunk, borsozunk.

    Ha a gomba levet eresztett, beletesszük a hússzeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Aki szereti, a főzés végén apróra vágott petrezselymet is szórhat bele.

    Bármilyen köret jól (rizs, krumplipüré, sült krumpli) illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá