Gombás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg apró szemű csiperke gomba
  • 1 kg sertéskaraj (vagy csirkemell)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • finomliszt
  • olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kikloffoljuk, besózzuk.

A gombát felszeleteljük, az egészen kis fejeket hagyhatjuk egészben is.

A hússzeleteket őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalukat elősütjük egy kicsit.

A húsokról visszamardt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát az összezúzott fokhagymával. Nem kell megijedni, hogy az olajban liszt is maradt, mert ez fogja majd a szaftot besűríteni. Ha kellően megpirult, rátesszük a gombát, amit sózunk, borsozunk.

Ha a gomba levet eresztett, beletesszük a hússzeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Aki szereti, a főzés végén apróra vágott petrezselymet is szórhat bele.

Bármilyen köret jól (rizs, krumplipüré, sült krumpli) illik hozzá.