Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás karaj recept

Gombás karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csiperke vagy más gomba
    • 8 szelet csont nélküli karaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 dl olaj a hús sütéséhez
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 1 evőkanál delikát

    Elkészítése:

    A karajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval, delikáttal, borssal. A hagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát nem kell meghámozni, csak vágjuk félbe és a feleket a lapos oldalukra fektetve szeleteljük fel.

    Serpenyőben tegyünk fel az olajat melegedni. Amíg melegszik, a húsokat forgassuk meg lisztben, majd a forró olajban süssük ki.

    A hagymát margarinon dinszteljük meg és adjuk hozzá a gombát. Hintsük meg 1 evőkanál delikáttal. Mikor a gomba puha, a tejfölt kavarjuk össze egy kanál liszttel és öntsük hozzá.

    Ehhez a gombás mártáshoz adjuk hozzá a kisütött húsokat és kb 15 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Legutóbb úgy készítettem a kislányom kérésére, hogy a hússzeleteket csíkokra vágtam mikor kisültek, így adtam hozzá a gombához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá