Gombás karaj recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csiperke vagy más gomba
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 dl olaj a hús sütéséhez
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál delikát
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval, delikáttal, borssal. A hagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát nem kell meghámozni, csak vágjuk félbe és a feleket a lapos oldalukra fektetve szeleteljük fel.
Serpenyőben tegyünk fel az olajat melegedni. Amíg melegszik, a húsokat forgassuk meg lisztben, majd a forró olajban süssük ki.
A hagymát margarinon dinszteljük meg és adjuk hozzá a gombát. Hintsük meg 1 evőkanál delikáttal. Mikor a gomba puha, a tejfölt kavarjuk össze egy kanál liszttel és öntsük hozzá.
Ehhez a gombás mártáshoz adjuk hozzá a kisütött húsokat és kb 15 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Legutóbb úgy készítettem a kislányom kérésére, hogy a hússzeleteket csíkokra vágtam mikor kisültek, így adtam hozzá a gombához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »