Gombás karaj recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperke vagy más gomba
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 dl olaj a hús sütéséhez
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál delikát
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval, delikáttal, borssal. A hagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát nem kell meghámozni, csak vágjuk félbe és a feleket a lapos oldalukra fektetve szeleteljük fel.
Serpenyőben tegyünk fel az olajat melegedni. Amíg melegszik, a húsokat forgassuk meg lisztben, majd a forró olajban süssük ki.
A hagymát margarinon dinszteljük meg és adjuk hozzá a gombát. Hintsük meg 1 evőkanál delikáttal. Mikor a gomba puha, a tejfölt kavarjuk össze egy kanál liszttel és öntsük hozzá.
Ehhez a gombás mártáshoz adjuk hozzá a kisütött húsokat és kb 15 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Legutóbb úgy készítettem a kislányom kérésére, hogy a hússzeleteket csíkokra vágtam mikor kisültek, így adtam hozzá a gombához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

