Gombás karaj recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperke vagy más gomba
- 8 szelet csont nélküli karaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 dl olaj a hús sütéséhez
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál delikát
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval, delikáttal, borssal. A hagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát nem kell meghámozni, csak vágjuk félbe és a feleket a lapos oldalukra fektetve szeleteljük fel.
Serpenyőben tegyünk fel az olajat melegedni. Amíg melegszik, a húsokat forgassuk meg lisztben, majd a forró olajban süssük ki.
A hagymát margarinon dinszteljük meg és adjuk hozzá a gombát. Hintsük meg 1 evőkanál delikáttal. Mikor a gomba puha, a tejfölt kavarjuk össze egy kanál liszttel és öntsük hozzá.
Ehhez a gombás mártáshoz adjuk hozzá a kisütött húsokat és kb 15 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Legutóbb úgy készítettem a kislányom kérésére, hogy a hússzeleteket csíkokra vágtam mikor kisültek, így adtam hozzá a gombához.