Gombás karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperke vagy más gomba
  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl olaj a hús sütéséhez
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál delikát

Elkészítése:

A karajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval, delikáttal, borssal. A hagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát nem kell meghámozni, csak vágjuk félbe és a feleket a lapos oldalukra fektetve szeleteljük fel.

Serpenyőben tegyünk fel az olajat melegedni. Amíg melegszik, a húsokat forgassuk meg lisztben, majd a forró olajban süssük ki.

A hagymát margarinon dinszteljük meg és adjuk hozzá a gombát. Hintsük meg 1 evőkanál delikáttal. Mikor a gomba puha, a tejfölt kavarjuk össze egy kanál liszttel és öntsük hozzá.

Ehhez a gombás mártáshoz adjuk hozzá a kisütött húsokat és kb 15 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Legutóbb úgy készítettem a kislányom kérésére, hogy a hússzeleteket csíkokra vágtam mikor kisültek, így adtam hozzá a gombához.