Gombás hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb szeletelve
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- liszt
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- 50 dkg tészta
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, az inakat bevagdossuk.
Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon a felapírtott gombával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha kész hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a húshoz adjuk.
Felöntjük a vízzel, belerakjuk a tejszínt és a tejfölt. Közepes lángon, fedő alatt addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz.
Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.
A kifőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »