Gombás hús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb szeletelve
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- liszt
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- 50 dkg tészta
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, az inakat bevagdossuk.
Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon a felapírtott gombával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha kész hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a húshoz adjuk.
Felöntjük a vízzel, belerakjuk a tejszínt és a tejfölt. Közepes lángon, fedő alatt addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz.
Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.
A kifőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









