Gombás hús recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- sertés (vagy más is lehet) hússzeletek
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- vegyes erdei gombakeverék (én mirelitet használtam, de üveges gombából is jó)
- 1 nagy sárga paprika
- 2 paradicsom
- pirospaprika
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon hirtelen átsütjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát és összekeverjük. Felöntjük vízzel, visszatesszük bele a húsokat, a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a gombát is és gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.