Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás hús recept

Gombás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • sertés (vagy más is lehet) hússzeletek
    • bors
    • olaj a sütéshez
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • vegyes erdei gombakeverék (én mirelitet használtam, de üveges gombából is jó)
    • 1 nagy sárga paprika
    • 2 paradicsom
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon hirtelen átsütjük.

    A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát és összekeverjük. Felöntjük vízzel, visszatesszük bele a húsokat, a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a gombát is és gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá