Gombás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • sertés (vagy más is lehet) hússzeletek
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • vegyes erdei gombakeverék (én mirelitet használtam, de üveges gombából is jó)
  • 1 nagy sárga paprika
  • 2 paradicsom
  • pirospaprika

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon hirtelen átsütjük.

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát és összekeverjük. Felöntjük vízzel, visszatesszük bele a húsokat, a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a gombát is és gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.