Füstölt húsos-szaftos hússzelet krumplinudlival recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 6-8 szelet sertéstarja
- 50 dkg füstölt sertéstarja
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 1 tv paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 3 ek sűrített paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- annyi víz hogy ellepje
Krumplinudlihoz:
- 70 dkg krumpli (pl sárga)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- annyi liszt amennyit majd gyúrás közben felvesz
Elkészítése:
A füstölt tarját vágjuk fel nagyobb kockákra. A füstölt kolbászt szeleteljük fel. A paprika csumáját vegyük ki, majd vágjuk félbe és daraboljuk fel. A paradicsomot szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalát hirtelen süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel egy kevés vízzel (azért kell felönteni egy kevés vízzel, hogy a paprika meg ne égjen, mert különben keserű lesz).
Ezután adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt és a felkockázott füstölt tarját, keverjük össze, majd szórjuk rá a feldarabolt tv paprikát.
Ezután helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, kanalazzuk rá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Melegítsük forráspontig, majd fedjük le az edényt úgy, hogy azért egy kis rés maradjon és kb egy óra alatt főzzük puhára a húsokat.
A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krumpli kihűlt adjunk hozzá kb 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es csíkokra.
A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze).
Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére és főzzük tovább 2-3 percig, majd szedjük ki és hideg vízben öblítsük le.
Egy edénybe hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál krumplinudlit, helyezzük mellé, és rá a hússzeleteket, majd kanalazzunk rá ízlés szerint a szaftból is. Készíthetünk hozzá pl. nokedlit, krumplipürét, de egy szelet friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »
Ezt a trükköt ismerned kell: így készül a legfinomabb főtt kukorica!
Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári délutánon vagy estén, mint a frissen
Tovább olvasom »
Citromos csodák a sütő bekapcsolása nélkül – 10 kihagyhatatlan recepttel
A citromos sütik igazi felüdülést jelentenek, különösen a nyári melegben. F
Tovább olvasom »
8 csirkés fogás, ami nem unalmas – és nem is bonyolult!
Összegyűjtöttünk 8 különleges, mégis könnyen elkészíthető csirkés fogást, a
Tovább olvasom »