Füstölt csülök Pékné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 8-10 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 3-4 ek zsír
- 3 db babérlevél
- 10-12 db egészbors
- zománcozott öntöttvas sütőedény vagy pataki tál
Elkészítése:
A csülköt másfél órán át lassú lángon, fedő alatt előfőzzük.
Ezalatt a burgonyát és a hagymákat megtisztítjuk.
Miután a csülök félig átfőtt, beletesszük a zsírral kikent sütőtálba, rátesszük a babért és a borsot, körbe rakjuk a burgonyával és a hagymákkal, majd 190 fokon lefedve sütjük 75-80 percen át.
Ezután levesszük az edény fedelét, rátesszük a chilit és a paradicsomot, majd további 30-40 percig sütjük, illetve pirítjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »