Füstölt csülök Pékné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 8-10 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 3-4 ek zsír
- 3 db babérlevél
- 10-12 db egészbors
- zománcozott öntöttvas sütőedény vagy pataki tál
Elkészítése:
A csülköt másfél órán át lassú lángon, fedő alatt előfőzzük.
Ezalatt a burgonyát és a hagymákat megtisztítjuk.
Miután a csülök félig átfőtt, beletesszük a zsírral kikent sütőtálba, rátesszük a babért és a borsot, körbe rakjuk a burgonyával és a hagymákkal, majd 190 fokon lefedve sütjük 75-80 percen át.
Ezután levesszük az edény fedelét, rátesszük a chilit és a paradicsomot, majd további 30-40 percig sütjük, illetve pirítjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »