Fokhagymás tepsis tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 szelet tarja
- 6-7 nagyobb burgonya
- 3 fej fokhagyma
- 2 ek zsír
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy zsírral kikent tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és 210 fokon pároljuk 1 órán át.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük. Leöntjük a forró vizet és fedő alatt tartjuk.
2 fej fokhagymát (héjastól) középen kettévágunk, a harmadikat gerezdekre szedve megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A félig átsült tarja szeleteket kivesszük a tepsiből és kibéleljük az alját a hasábokra vágott (héjas) burgonyával, közé helyezzük a fél fej fokhagymát, visszatesszük a húsokat és innentől már alufólia nélkül szép pirosra sütjük.
A legvégén mielőtt elkészülne az étel, a fokhagyma karikákat végigrakosgatjuk a húsokra, zsírral kicsit meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk és 10 percre visszatesszük a 210 fokos sütőbe.
Ugyanúgy, mint a brassóit, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »