Fokhagymás tekergő recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 10 dkg szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej hagyma
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)
Elkészítése:
A húst felszeleteljük ujjnyi vatragra, majd kiklopfoljuk.
A fokhagymát meghámozzuk és fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk. Jól bedörzsöljük velük a hússzeleteket. 1 darab szalonnát teszünk minden húsra és feltekerjük. Megtűzzük és megsózzuk a tekercseket.
Az olajban megpirítjuk a hagymát, megforgatjuk benne a hústekercseket és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk.
Mikor majdnem kész belekeverjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét és összeforraljuk.
Forrás: https://www.gyorsvacsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.