Fokhagymás tekergő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás tekergő

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fej hagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)

Elkészítése:

A húst felszeleteljük ujjnyi vatragra, majd kiklopfoljuk.

A fokhagymát meghámozzuk és fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk. Jól bedörzsöljük velük a hússzeleteket. 1 darab szalonnát teszünk minden húsra és feltekerjük. Megtűzzük és megsózzuk a tekercseket.

Az olajban megpirítjuk a hagymát, megforgatjuk benne a hústekercseket és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk.

Mikor majdnem kész belekeverjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürét és összeforraljuk.