Fokhagymás tarja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A páchoz:
- 2 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
A hempergetéshez:
- 15 dkg finomliszt
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát besózzuk és őrölt borssal megszórjuk.
A tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük egy tálban. Ebbe beletesszük a hússzeleteket.
Lefedjük a tetejét és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Sütés előtt lisztbe mártjuk a pácolt hússzeleteket és fedő alatt, felhevített étolajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.