Fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A páchoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika

A hempergetéshez:

  • 15 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát besózzuk és őrölt borssal megszórjuk.

A tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük egy tálban. Ebbe beletesszük a hússzeleteket.
Lefedjük a tetejét és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Sütés előtt lisztbe mártjuk a pácolt hússzeleteket és fedő alatt, felhevített étolajban kisütjük.