Fokhagymás sült tarja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szép szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 dl víz
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A húsok mindét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy edény aljára tesszük a zsírt és rárakjuk a hússzeleteket.
A fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk. A vizet ráöntjük és fedővel befedjük.
Lassú tűznél, jó 1 óra alatt megsütjük, de az függ attól is, hogy milyen idős a hús.
A sütés közben a szeleteket megfordítjuk és az elfőtt vizet pótoljuk.
A sütés végén levesszük a fedőt, megszórjuk pirospaprikával és szép pirosra sütjük.
Burgonyapürével, házilag eltett svéd savanyúsággal fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.