Fokhagymás sült tarja recept

Hozzávalók:
- 6 szép szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 dl víz
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A húsok mindét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy edény aljára tesszük a zsírt és rárakjuk a hússzeleteket.
A fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk. A vizet ráöntjük és fedővel befedjük.
Lassú tűznél, jó 1 óra alatt megsütjük, de az függ attól is, hogy milyen idős a hús.
A sütés közben a szeleteket megfordítjuk és az elfőtt vizet pótoljuk.
A sütés végén levesszük a fedőt, megszórjuk pirospaprikával és szép pirosra sütjük.
Burgonyapürével, házilag eltett svéd savanyúsággal fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »