Fokhagymás sült tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl víz
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A húsok mindét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy edény aljára tesszük a zsírt és rárakjuk a hússzeleteket.

A fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk. A vizet ráöntjük és fedővel befedjük.

Lassú tűznél, jó 1 óra alatt megsütjük, de az függ attól is, hogy milyen idős a hús.

A sütés közben a szeleteket megfordítjuk és az elfőtt vizet pótoljuk.

A sütés végén levesszük a fedőt, megszórjuk pirospaprikával és szép pirosra sütjük.

Burgonyapürével, házilag eltett svéd savanyúsággal fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!