Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel recept

Hozzávalók:
- 30 dkg pecsenye/karaj
- 1 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3-4 ek sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó)
- 2 tk őrölt piros paprika
- olaj
- víz
A cukkinilepényhez:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 répa
- 2 púpozott kk. só
- 1 kk só
- 1 kk delikát
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek zabkorpa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, kevés tejben zúzott fokhagymával beáztatjuk. Hosszabb ideig is érlelhetjük, de legalább 1 óráig pácoljuk.
A sárgaborsó liszttel és a piros paprikával összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Sóval, borssal ízesítjük.
Nem túl bő olajban megsütjük.
A cukkinilepény elkészítése:
A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.)
Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük.
Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd egy kicsit állni hagyjuk.
Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.
Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »