Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás hús falatkák sült hagymakarikákkal, parmezánszósszal recept

Fokhagymás hús falatkák sült hagymakarikákkal, parmezánszósszal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
    • 2 nagy fej hagyma
    • 4 nagy szem burgonya
    • 10 dkg parmezánsajt
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • só, bors
    • Fokhagyma
    • Petrezselyem
    • Olívaolaj

    Elkészítése:

    A húst kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá.

    A burgonyát megpucoljuk. A hámozóval vékony szeleteket hámozunk le belőle. Az így kapott szeleteket lisztezzük, és egy fél maréknyit forró olajban megsütünk.

    Figyeljünk oda, hogy kis kupacok legyenek belőle, és összesüljenek.

    A hagymát vékony szeletekre vágjuk, szétszedjük majd lisztezzük. Forró olajban megsütjük.

    Kevés olívaolajon egy evőkanálnyi lisztet hevítünk, majd felöntjük a tejjel.

    Beleszórjuk a parmezánt, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá