Fokhagymás hús falatkák sült hagymakarikákkal, parmezánszósszal recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 nagy fej hagyma
- 4 nagy szem burgonya
- 10 dkg parmezánsajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só, bors
- Fokhagyma
- Petrezselyem
- Olívaolaj
Elkészítése:
A húst kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá.
A burgonyát megpucoljuk. A hámozóval vékony szeleteket hámozunk le belőle. Az így kapott szeleteket lisztezzük, és egy fél maréknyit forró olajban megsütünk.
Figyeljünk oda, hogy kis kupacok legyenek belőle, és összesüljenek.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, szétszedjük majd lisztezzük. Forró olajban megsütjük.
Kevés olívaolajon egy evőkanálnyi lisztet hevítünk, majd felöntjük a tejjel.
Beleszórjuk a parmezánt, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









