Fokhagymás hús falatkák sült hagymakarikákkal, parmezánszósszal recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 nagy fej hagyma
- 4 nagy szem burgonya
- 10 dkg parmezánsajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só, bors
- Fokhagyma
- Petrezselyem
- Olívaolaj
Elkészítése:
A húst kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá.
A burgonyát megpucoljuk. A hámozóval vékony szeleteket hámozunk le belőle. Az így kapott szeleteket lisztezzük, és egy fél maréknyit forró olajban megsütünk.
Figyeljünk oda, hogy kis kupacok legyenek belőle, és összesüljenek.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, szétszedjük majd lisztezzük. Forró olajban megsütjük.
Kevés olívaolajon egy evőkanálnyi lisztet hevítünk, majd felöntjük a tejjel.
Beleszórjuk a parmezánt, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »