Fokhagymás hús falatkák sült hagymakarikákkal, parmezánszósszal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4 nagy szem burgonya
  • 10 dkg parmezánsajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj

Elkészítése:

A húst kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá.

A burgonyát megpucoljuk. A hámozóval vékony szeleteket hámozunk le belőle. Az így kapott szeleteket lisztezzük, és egy fél maréknyit forró olajban megsütünk.

Figyeljünk oda, hogy kis kupacok legyenek belőle, és összesüljenek.

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, szétszedjük majd lisztezzük. Forró olajban megsütjük.

Kevés olívaolajon egy evőkanálnyi lisztet hevítünk, majd felöntjük a tejjel.

Beleszórjuk a parmezánt, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet.