Egyszerű sült oldalas burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg friss oldalas
- 2 fej fokhagyma
- só vagy ételízesítő
- 1,5 kg burgonya
- 1 dl olaj
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk, ízlés szerint sózzuk, majd a megtisztított fokhagymákkal tűzdeljük.
Szépen egy 30*40-es tepsibe helyezzük, 1 dl vizet aláöntve, alufóliával lefedve, 180 C előmelegített (légkeveréses) sütőbe helyezzük!
Először egy órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levesszük és megforgatjuk a húsokat és tovább 40 percig 200 C fokos sütőben sütjük felső rekeszben, közben figyelve és locsolgatva, szükség szerint egyszer-kétszer megforgatva őket!
A hús órás sülése közben a krumplit meghámozzuk, daraboljuk majd az olajjal megforgatjuk, olajozzuk! Ezt követően a krumplit sütőtálcára helyezzük, majd a sütő alsó szakaszában az oldalassal a második órában együtt egy sütőtérben sütjük készre egyszer, vagy kétszer megforgatva egyenletes sütés céljából.
Tipp:
Oldalas sütésének ez a legegyszerűbb módja, de továbbá fűszerezhetjük törött egész köménnyel, boróka bogyóval és kis szegfűszeggel ízlés szerint!
Ha nem elég zsíros nyersen az oldalas, abban az esetben kis olajjal meglehet spriccelni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »