Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással recept

Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hús:

    • 1 kg sertéscomb
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 2 dl víz
    • bors
    • sertéshús fűszersó (kis mennyiség)
    • pár szem aszalt paradicsom
    • 2 fej hagyma (tisztítva, negyedelve)

    Szilvamártás:

    • 20 dkg szilva
    • 2 dl vörösbor
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

    Burgonyakrokett:

    • 1 kg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg finomliszt
    • kb. 2 mokkáskanál só
    • 2 csipetnyi szerecsendió
    • zsemlemorzsa
    • bő, forró olaj a sütéshez

    Elkészítés:

    A húst alaposan megmossuk, majd egy olajjal és vízzel meglocsolt tepsibe helyezzük, sóval, borssal és egy kis sertéshús fűszersóval ízesítjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fél óráig sütjük. Ezután hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és a negyedelt hagymákat, majd a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, a tepsit lefedjük alufóliával, és lassan sütjük tovább, hogy szaftosabb legyen a hús. Egy óra elteltével ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha már megpuhult, levesszük az alufóliát, és 200 fokon barnára sütjük a tetejét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját szaftjával.

    Amíg a hús sül, elkészítjük a szilvamártást. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a magozott, héjától megszabadított, felkockázott szilvát, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, és mártás sűrűségűre forraljuk.

    A burgonyakrokett elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és burgonyapürévé törjük. A kihűlt pürét tojássárgájával, liszttel, sóval és szerecsendióval összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Ezt követően hüvelykujjnyi vastag rúddá sodorjuk, kis hengerekre vágjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

    A kész húst felszeleteljük, krokettel és a szilvamártással tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá