Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással recept

Hús:
- 1 kg sertéscomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl víz
- só
- bors
- sertéshús fűszersó (kis mennyiség)
- pár szem aszalt paradicsom
- 2 fej hagyma (tisztítva, negyedelve)
Szilvamártás:
- 20 dkg szilva
- 2 dl vörösbor
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Burgonyakrokett:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg finomliszt
- kb. 2 mokkáskanál só
- 2 csipetnyi szerecsendió
- zsemlemorzsa
- bő, forró olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, majd egy olajjal és vízzel meglocsolt tepsibe helyezzük, sóval, borssal és egy kis sertéshús fűszersóval ízesítjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fél óráig sütjük. Ezután hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és a negyedelt hagymákat, majd a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, a tepsit lefedjük alufóliával, és lassan sütjük tovább, hogy szaftosabb legyen a hús. Egy óra elteltével ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha már megpuhult, levesszük az alufóliát, és 200 fokon barnára sütjük a tetejét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját szaftjával.
Amíg a hús sül, elkészítjük a szilvamártást. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a magozott, héjától megszabadított, felkockázott szilvát, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, és mártás sűrűségűre forraljuk.
A burgonyakrokett elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és burgonyapürévé törjük. A kihűlt pürét tojássárgájával, liszttel, sóval és szerecsendióval összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Ezt követően hüvelykujjnyi vastag rúddá sodorjuk, kis hengerekre vágjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A kész húst felszeleteljük, krokettel és a szilvamártással tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »