Hús:
Szilvamártás:
Burgonyakrokett:
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, majd egy olajjal és vízzel meglocsolt tepsibe helyezzük, sóval, borssal és egy kis sertéshús fűszersóval ízesítjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fél óráig sütjük. Ezután hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és a negyedelt hagymákat, majd a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, a tepsit lefedjük alufóliával, és lassan sütjük tovább, hogy szaftosabb legyen a hús. Egy óra elteltével ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha már megpuhult, levesszük az alufóliát, és 200 fokon barnára sütjük a tetejét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját szaftjával.
Amíg a hús sül, elkészítjük a szilvamártást. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a magozott, héjától megszabadított, felkockázott szilvát, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, és mártás sűrűségűre forraljuk.
A burgonyakrokett elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és burgonyapürévé törjük. A kihűlt pürét tojássárgájával, liszttel, sóval és szerecsendióval összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Ezt követően hüvelykujjnyi vastag rúddá sodorjuk, kis hengerekre vágjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A kész húst felszeleteljük, krokettel és a szilvamártással tálaljuk. Jó étvágyat!