Debreceni tokány recept

Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertés lapocka
- 1 nagyob fej hagyma
- só
- bors
- 2 tk pirospaprika
- őrölt köménymag
- babérlevél
- 25 dkg GM Debreceni kolbász
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésik kevergetve pároljuk.
Rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot is, dobhatunk bele, 2-3 babérlevelet is, kb 1 dl vizet öntsük rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük.
Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, adjuk hozzá, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott Debrecenit is, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.
Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »