Debreceni tokány recept

Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertés lapocka
- 1 nagyob fej hagyma
- só
- bors
- 2 tk pirospaprika
- őrölt köménymag
- babérlevél
- 25 dkg GM Debreceni kolbász
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésik kevergetve pároljuk.
Rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot is, dobhatunk bele, 2-3 babérlevelet is, kb 1 dl vizet öntsük rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük.
Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, adjuk hozzá, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott Debrecenit is, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.
Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »