Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debreceni tokány recept

Debreceni tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 80 dkg sertés lapocka
    • 1 nagyob fej hagyma
    • bors
    • 2 tk pirospaprika
    • őrölt köménymag
    • babérlevél
    • 25 dkg GM Debreceni kolbász

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésik kevergetve pároljuk.

    Rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot is, dobhatunk bele, 2-3 babérlevelet is, kb 1 dl vizet öntsük rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük.

    Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, adjuk hozzá, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott Debrecenit is, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.

    Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá