Debreceni tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 80 dkg sertés lapocka
  • 1 nagyob fej hagyma
  • bors
  • 2 tk pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • babérlevél
  • 25 dkg GM Debreceni kolbász

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésik kevergetve pároljuk.

Rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot is, dobhatunk bele, 2-3 babérlevelet is, kb 1 dl vizet öntsük rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük.

Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, adjuk hozzá, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott Debrecenit is, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.

Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.