Darálthúsból rántott szelet recept
Hozzávalók 8 “szelet” húshoz:
- 1/2 kg darált sertés hús (diója)
- 20 dkg reszelt (trappista) sajt
- ízlés szerint só
- csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A darált húst tálba tesszük, rászórjuk a reszelt sajtot és ízesítjük a masszát sóval és őrölt fekete borssal. Kézzel alaposan kidolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne.
A húsmasszából 8 egyenlő gombócot készítünk, majd lisztezett felületen először kézzel, utána sodrófával “szeletekké” alakítjuk ki.
Alul-felül érdemes kissé belisztezni a húst, hogy ne ragadjon le. Mivel lisztes a hús felszíne, a panírozásnál ezt a momentumot ki is hagyhatjuk.
A hússzeleteket először tojásba, utána zsemlemorzsába forgatjuk.
Villával érdemes alányúlni, nehogy eltörjön, azért még sem egy egész hússal dolgozunk. Panírozás után bő olajat forrósítunk és aranybarnára megsütjük benne a húsokat.
Friss salátával, rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Aki szereti a tartármártást, az is nagyon illik hozzá. Frissen az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









