Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Danadi’s juicy lucy hamburgere recept

Danadi’s juicy lucy hamburgere
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Húspogácsa hozzávalói:

    • 40 dkg darált sertés lapocka (lehet vegyesen marha és sertéshúsból is)
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2-3 gerezd foghagyma
    • fűszerek
    • 1 tojássárga
    • 10 dkg erős sajt (edami, gouda)

    Big mac féle öntet:

    • 3 ek majonéz
    • 1 ek reszelt hagyma
    • 1 kk ketchup
    • 1 kk cukor
    • 1-2 uborka apróra vágva (lehet csemege is)
    • kis kapor
    • 1 kk tárkony vagy borecet

    Elkészítése:

    A hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni.

    A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba, tetejükre tegyünk nagyobb darab sajtot, majd fedjük be egy másik húspogácsával. A “töltött” pogácsákat tegyük a hűtőbe egy rövid időre, sütésig ne is vegyük elő. (a húsokat lehetőleg sütőpapír lapokkal válasszuk el) A húsok szépen egyben maradnak, ha hidegen kezdjük el sütni.

    A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.

    Tipp:

    A hamburgerhez szükséges bucikat legjobb, ha mi sütjük meg. Én előtte egy nappal elkészítettem, így másnap csak kevés dolgom volt az előkészítésekkel.
    Receptek mindenhol találhatóak az interneten, nálam a Limara buci receptje vált be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek