Danadi’s juicy lucy hamburgere recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húspogácsa hozzávalói:
- 40 dkg darált sertés lapocka (lehet vegyesen marha és sertéshúsból is)
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd foghagyma
- fűszerek
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 dkg erős sajt (edami, gouda)
Big mac féle öntet:
- 3 ek majonéz
- 1 ek reszelt hagyma
- 1 kk ketchup
- 1 kk cukor
- 1-2 uborka apróra vágva (lehet csemege is)
- kis kapor
- só
- 1 kk tárkony vagy borecet
Elkészítése:
A hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni.
A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba, tetejükre tegyünk nagyobb darab sajtot, majd fedjük be egy másik húspogácsával. A “töltött” pogácsákat tegyük a hűtőbe egy rövid időre, sütésig ne is vegyük elő. (a húsokat lehetőleg sütőpapír lapokkal válasszuk el) A húsok szépen egyben maradnak, ha hidegen kezdjük el sütni.
A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.
Tipp:
A hamburgerhez szükséges bucikat legjobb, ha mi sütjük meg. Én előtte egy nappal elkészítettem, így másnap csak kevés dolgom volt az előkészítésekkel.
Receptek mindenhol találhatóak az interneten, nálam a Limara buci receptje vált be.