Hozzávalók:
Húspogácsa hozzávalói:
Big mac féle öntet:
Elkészítése:
A hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni.
A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba, tetejükre tegyünk nagyobb darab sajtot, majd fedjük be egy másik húspogácsával. A “töltött” pogácsákat tegyük a hűtőbe egy rövid időre, sütésig ne is vegyük elő. (a húsokat lehetőleg sütőpapír lapokkal válasszuk el) A húsok szépen egyben maradnak, ha hidegen kezdjük el sütni.
A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.
A hamburgerhez szükséges bucikat legjobb, ha mi sütjük meg. Én előtte egy nappal elkészítettem, így másnap csak kevés dolgom volt az előkészítésekkel.
Receptek mindenhol találhatóak az interneten, nálam a Limara buci receptje vált be.