Danadi’s juicy lucy hamburgere

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húspogácsa hozzávalói:

  • 40 dkg darált sertés lapocka (lehet vegyesen marha és sertéshúsból is)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd foghagyma
  • fűszerek
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg erős sajt (edami, gouda)

Big mac féle öntet:

  • 3 ek majonéz
  • 1 ek reszelt hagyma
  • 1 kk ketchup
  • 1 kk cukor
  • 1-2 uborka apróra vágva (lehet csemege is)
  • kis kapor
  • 1 kk tárkony vagy borecet

Elkészítése:

A hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni.

A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba, tetejükre tegyünk nagyobb darab sajtot, majd fedjük be egy másik húspogácsával. A “töltött” pogácsákat tegyük a hűtőbe egy rövid időre, sütésig ne is vegyük elő. (a húsokat lehetőleg sütőpapír lapokkal válasszuk el) A húsok szépen egyben maradnak, ha hidegen kezdjük el sütni.

A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.

Tipp:

A hamburgerhez szükséges bucikat legjobb, ha mi sütjük meg. Én előtte egy nappal elkészítettem, így másnap csak kevés dolgom volt az előkészítésekkel.
Receptek mindenhol találhatóak az interneten, nálam a Limara buci receptje vált be.