Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós, omlós, szaftos csülök recept

Ropogós, omlós, szaftos csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2 kg hátsó csülök
    • 5 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 10-12 szem bors
    • 1 tk egész kömény
    • 1 zacskó sertés fűszer
    • 2-3 dl sör (lehet akár barna is)
    • 1 ek zsír

    Elkészítése:

    A csülköt a szemes borssal, sóval, köménnyel, 1 fej vöröshagymával és a fokhagyma felével kb 90 percig főzzük.

    A többi hagymát (vörös és fok) meghámozzuk és felszeleteljük. A pataki tálat beáztatjuk.

    Az előfőzött és nagyjából kihűlt csülköt bedörzsöljük a sertés fűszerrel.

    A tála aljába tesszük a zsírt, majd rászórjuk a hagymákat és rátesszük a csülköt, majd a tál tetejével befedjük.

    200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 1,5 órán át sütjük. Közben többször kivesszük és meglocsoljuk a sörrel és a saját levével.

    1,5 óra után levesszük róla a tetejét és szép pirosra sütjük.

    Párolt lilakáposztával és hagymát tört krumplival tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá