Ropogós, omlós, szaftos csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg hátsó csülök
- 5 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- 10-12 szem bors
- 1 tk egész kömény
- 1 zacskó sertés fűszer
- 2-3 dl sör (lehet akár barna is)
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A csülköt a szemes borssal, sóval, köménnyel, 1 fej vöröshagymával és a fokhagyma felével kb 90 percig főzzük.
A többi hagymát (vörös és fok) meghámozzuk és felszeleteljük. A pataki tálat beáztatjuk.
Az előfőzött és nagyjából kihűlt csülköt bedörzsöljük a sertés fűszerrel.
A tála aljába tesszük a zsírt, majd rászórjuk a hagymákat és rátesszük a csülköt, majd a tál tetejével befedjük.
200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 1,5 órán át sütjük. Közben többször kivesszük és meglocsoljuk a sörrel és a saját levével.
1,5 óra után levesszük róla a tetejét és szép pirosra sütjük.
Párolt lilakáposztával és hagymát tört krumplival tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »