Ropogós, omlós, szaftos csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg hátsó csülök
- 5 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- 10-12 szem bors
- 1 tk egész kömény
- 1 zacskó sertés fűszer
- 2-3 dl sör (lehet akár barna is)
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A csülköt a szemes borssal, sóval, köménnyel, 1 fej vöröshagymával és a fokhagyma felével kb 90 percig főzzük.
A többi hagymát (vörös és fok) meghámozzuk és felszeleteljük. A pataki tálat beáztatjuk.
Az előfőzött és nagyjából kihűlt csülköt bedörzsöljük a sertés fűszerrel.
A tála aljába tesszük a zsírt, majd rászórjuk a hagymákat és rátesszük a csülköt, majd a tál tetejével befedjük.
200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 1,5 órán át sütjük. Közben többször kivesszük és meglocsoljuk a sörrel és a saját levével.
1,5 óra után levesszük róla a tetejét és szép pirosra sütjük.
Párolt lilakáposztával és hagymát tört krumplival tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »