Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös krumpli recept

Csülkös krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • Egy másfél-két kilós csülök
    • 1,5 kg burgonya
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma

    Fűszerek:

    • bors
    • őrölt rozmaring
    • egyéb morzsolt fűszerek ízlés szerint
    • ételízesítő por
    • 1-2 dl sör

    Elkészítése:

    A csülköt befűszerezzük, cserépedénybe, vagy más tűzálló edénybe, tepsibe tesszük. Mellé tesszük a darabolt vöröshagymát, fokhagymát, valamint a kockázott szalonna felét. Lefedjük, sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk és átforgatva pirosra sütjük.
    Közben a megpucolt, felkockázott burgonyát tepsibe tesszük, rászórjuk a kockázott szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, pici vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.

    A csülköt lefejtjük a csontról és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a burgonyához, hozzáöntjük a csülök maradék hagymás levét. Néhányszor megkeverve erős tűzön pirosra sütjük.

    Tipp:

    A csülök akkor kész, ha könnyen leválik a csontról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá