Csülkös krumpli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- Egy másfél-két kilós csülök
- 1,5 kg burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
- só
- bors
- őrölt rozmaring
- egyéb morzsolt fűszerek ízlés szerint
- ételízesítő por
- 1-2 dl sör
Elkészítése:
A csülköt befűszerezzük, cserépedénybe, vagy más tűzálló edénybe, tepsibe tesszük. Mellé tesszük a darabolt vöröshagymát, fokhagymát, valamint a kockázott szalonna felét. Lefedjük, sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk és átforgatva pirosra sütjük.
Közben a megpucolt, felkockázott burgonyát tepsibe tesszük, rászórjuk a kockázott szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, pici vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.
A csülköt lefejtjük a csontról és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a burgonyához, hozzáöntjük a csülök maradék hagymás levét. Néhányszor megkeverve erős tűzön pirosra sütjük.
Tipp:
A csülök akkor kész, ha könnyen leválik a csontról.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.