Hozzávalók:
Fűszerek:
Elkészítése:
A csülköt befűszerezzük, cserépedénybe, vagy más tűzálló edénybe, tepsibe tesszük. Mellé tesszük a darabolt vöröshagymát, fokhagymát, valamint a kockázott szalonna felét. Lefedjük, sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk és átforgatva pirosra sütjük.
Közben a megpucolt, felkockázott burgonyát tepsibe tesszük, rászórjuk a kockázott szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, pici vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.
A csülköt lefejtjük a csontról és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a burgonyához, hozzáöntjük a csülök maradék hagymás levét. Néhányszor megkeverve erős tűzön pirosra sütjük.
A csülök akkor kész, ha könnyen leválik a csontról.