Csülkös krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • Egy másfél-két kilós csülök
  • 1,5 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Fűszerek:

  • bors
  • őrölt rozmaring
  • egyéb morzsolt fűszerek ízlés szerint
  • ételízesítő por
  • 1-2 dl sör

Elkészítése:

A csülköt befűszerezzük, cserépedénybe, vagy más tűzálló edénybe, tepsibe tesszük. Mellé tesszük a darabolt vöröshagymát, fokhagymát, valamint a kockázott szalonna felét. Lefedjük, sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk és átforgatva pirosra sütjük.
Közben a megpucolt, felkockázott burgonyát tepsibe tesszük, rászórjuk a kockázott szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, pici vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.

A csülköt lefejtjük a csontról és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a burgonyához, hozzáöntjük a csülök maradék hagymás levét. Néhányszor megkeverve erős tűzön pirosra sütjük.

Tipp:

A csülök akkor kész, ha könnyen leválik a csontról.