Citromos oldalas barna szósszal és brokkolis krumplipürével recept
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 citrom
- só, bors
- mangalica zsír
- ételsűrítő (Mondamin)
A körethez:
- burgonya
- 1 kisebb brokkoli
- 5-6 dkg vaj
- só
Elkészítése:
Az oldalast előző nap pácoljuk be. Ehhez a citromot kifacsarjuk, majd a befűszerezett húsokra locsoljuk. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.
A sütést vaslábosban kezdtem, amit előzőleg zsírral kentem meg. A húsok mellé öntöm a páclét is, illetve a megmaradt citromot karikázva.
Előmelegített sütőben kezdem a sütést nagyjából 180 fokon. Ha a hús megpuhul, kicsit még pirítom a tetejét, majd áthelyezem egy jénaiba.
A visszamaradt léből mártást készítek kevés sűrítő és forró víz segítségével.
A burgonya pürét a megszokott módon készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt az előfőzött brokkolit is hozzápürésítjük.
Vajjal lágyítunk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük. Érdemes kipróbálni egy kis parmezánnal is.
Nagyon finom.