Citromos oldalas barna szósszal és brokkolis krumplipürével recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 citrom
- só, bors
- mangalica zsír
- ételsűrítő (Mondamin)
A körethez:
- burgonya
- 1 kisebb brokkoli
- 5-6 dkg vaj
- só
Elkészítése:
Az oldalast előző nap pácoljuk be. Ehhez a citromot kifacsarjuk, majd a befűszerezett húsokra locsoljuk. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.
A sütést vaslábosban kezdtem, amit előzőleg zsírral kentem meg. A húsok mellé öntöm a páclét is, illetve a megmaradt citromot karikázva.
Előmelegített sütőben kezdem a sütést nagyjából 180 fokon. Ha a hús megpuhul, kicsit még pirítom a tetejét, majd áthelyezem egy jénaiba.
A visszamaradt léből mártást készítek kevés sűrítő és forró víz segítségével.
A burgonya pürét a megszokott módon készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt az előfőzött brokkolit is hozzápürésítjük.
Vajjal lágyítunk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük. Érdemes kipróbálni egy kis parmezánnal is.
Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









