Citromos oldalas barna szósszal és brokkolis krumplipürével

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 citrom
  • só, bors
  • mangalica zsír
  • ételsűrítő (Mondamin)

A körethez:

  • burgonya
  • 1 kisebb brokkoli
  • 5-6 dkg vaj

Elkészítése:

Az oldalast előző nap pácoljuk be. Ehhez a citromot kifacsarjuk, majd a befűszerezett húsokra locsoljuk. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.

A sütést vaslábosban kezdtem, amit előzőleg zsírral kentem meg. A húsok mellé öntöm a páclét is, illetve a megmaradt citromot karikázva.

Előmelegített sütőben kezdem a sütést nagyjából 180 fokon. Ha a hús megpuhul, kicsit még pirítom a tetejét, majd áthelyezem egy jénaiba.

A visszamaradt léből mártást készítek kevés sűrítő és forró víz segítségével.

A burgonya pürét a megszokott módon készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt az előfőzött brokkolit is hozzápürésítjük.

Vajjal lágyítunk rajta, majd a fűszerekkel ízesítjük. Érdemes kipróbálni egy kis parmezánnal is.

Nagyon finom.