Borsós csülök recept
Hozzávalók:
- 1 csülök
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 pritamin paprika
- 1 tk mustár
- 1-2 ek zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 maroknyi cukororsó
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zsíron megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a kockázott paradicsomot és pritamin paprikát is. Gyakran kevergettem, amíg a zöldségek kissé “összeestek”.
Rászórtam a pirospaprikát, majd jöhet a nagyobb kockákra vágott csülök (én a csontot is beletettem, szeretjük, ha belefő, arról nem beszélve, hogy milyen jó is lefarigcsálni róla a húsit!), hozzáadtam a mustárt, sűrített paradicsomot és felöntöttem vízzel. Ezután sóztam, borsoztam.
Amikor már majdnem kész (teljesen megfő a hús), beletettem a cukorborsót, fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet is.
Isteni finom lett! Nokedlivel az igazi, de nálunk mindig van kisütésre váró bagett is, ezért most ezt ettük mellé! Hát mit mondjak, ezzel sem volt utolsó!
Tipp:
Figyeljünk arra, hogy natúr vagy sózott, esetleg füstölt csülköt főzünk-e, a főzésnél felhasznált só mennyisége miatt! Én teljesen natúr, sótlan csülökkel dolgoztam.