Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsíron megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a kockázott paradicsomot és pritamin paprikát is. Gyakran kevergettem, amíg a zöldségek kissé “összeestek”.
Rászórtam a pirospaprikát, majd jöhet a nagyobb kockákra vágott csülök (én a csontot is beletettem, szeretjük, ha belefő, arról nem beszélve, hogy milyen jó is lefarigcsálni róla a húsit!), hozzáadtam a mustárt, sűrített paradicsomot és felöntöttem vízzel. Ezután sóztam, borsoztam.
Amikor már majdnem kész (teljesen megfő a hús), beletettem a cukorborsót, fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet is.
Isteni finom lett! Nokedlivel az igazi, de nálunk mindig van kisütésre váró bagett is, ezért most ezt ettük mellé! Hát mit mondjak, ezzel sem volt utolsó!
Figyeljünk arra, hogy natúr vagy sózott, esetleg füstölt csülköt főzünk-e, a főzésnél felhasznált só mennyisége miatt! Én teljesen natúr, sótlan csülökkel dolgoztam.