Borsós csülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csülök
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 pritamin paprika
  • 1 tk mustár
  • 1-2 ek zsír
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 maroknyi cukororsó
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A zsíron megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a kockázott paradicsomot és pritamin paprikát is. Gyakran kevergettem, amíg a zöldségek kissé “összeestek”.

Rászórtam a pirospaprikát, majd jöhet a nagyobb kockákra vágott csülök (én a csontot is beletettem, szeretjük, ha belefő, arról nem beszélve, hogy milyen jó is lefarigcsálni róla a húsit!), hozzáadtam a mustárt, sűrített paradicsomot és felöntöttem vízzel. Ezután sóztam, borsoztam.

Amikor már majdnem kész (teljesen megfő a hús), beletettem a cukorborsót, fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet is.

Isteni finom lett! Nokedlivel az igazi, de nálunk mindig van kisütésre váró bagett is, ezért most ezt ettük mellé! Hát mit mondjak, ezzel sem volt utolsó!

Tipp:

Figyeljünk arra, hogy natúr vagy sózott, esetleg füstölt csülköt főzünk-e, a főzésnél felhasznált só mennyisége miatt! Én teljesen natúr, sótlan csülökkel dolgoztam.