Bolognai szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 szelet karaj
- 30 dkg sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 üveges vagy tasakos bolognai szósz
- 2 dl főzőtejszín
- 6 szelet gépsonka
Elkészítése:
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.
A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).
A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.
A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










