Bolognai szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 szelet karaj
- 30 dkg sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 üveges vagy tasakos bolognai szósz
- 2 dl főzőtejszín
- 6 szelet gépsonka
Elkészítése:
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.
A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).
A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.
A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










