Bolognai szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 3 szelet karaj
- 30 dkg sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 üveges vagy tasakos bolognai szósz
- 2 dl főzőtejszín
- 6 szelet gépsonka
Elkészítése:
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.
A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).
A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.
A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.