Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésragu galuskával recept

Bakonyi sertésragu galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • őrölt fekete bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma,
    • 1 kk őrölt piros paprika
    • 2 fehér paprika
    • 1 db paradicsom
    • 30 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 kk mustár

    Elkészítése:

    A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm kevés vízzel, hogy párolódjon.
    A szalonnát apróra vágom, zsírjára sütöm.

    Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom.

    A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, majd a gombát, fehér paprikát, paradicsomot és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve rászórom a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.

    Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

    A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

    Galuskával tálaltam. Tuskó gombát használtam az ételben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá